Groeien? Doorgaan (en niet stoppen)

Als je je (meer bewust en moedig) inspant voor je persoonlijke ontwikkeling, dan is er één ding dat je niet moet doen: stoppen. Nooit meer stoppen!
Het is net als bij een antibioticakuur: je moet ermee doorgaan, ook als je merkt dat er al wel verbetering optreedt, want: je moet je kuur afmaken.
En in déze speciale ‘kuur’ – die ‘dit is mijn leven’ heet – waarin je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, betekent dat: voor altijd doorgaan, en juist ook als je merkt dat het je wat oplevert.

Daarom ook werken zoveel trainingen, diëten, zelfhulpboeken, enz. niet, of maar heel even. Want daarmee doe je vaak iets, wat je ‘normaal’ niet doet. En als je daarna dan weer ‘normaal’ gaat leven, tja, wat denk je….? Dan stoppen de resultaten.

Kort gezegd: voor je persoonlijke ontwikkeling geldt: eens beginnen en nooit meer stoppen, dus.

En onderweg: genieten van je vooruitgang. Er is geen heerlijker gevoel dan dat je merkt dat je verandert, dat je groeit, dat je meer ruimte en begrip krijgt, meer inhoud en antwoorden, meer diepte en plezier in je leven.
Op die manier wordt het allemaal inderdaad: steeds leuker, want je kunt je als persoon steeds maar verder ontwikkelen, in de richting van volmaaktheid. In de richting van een volwassen mens met een warm, stralend en bezield hart.
En let op!: die ontwikkeling, als je daar maar mee bezig blijft, gaat steeds sneller. Dat is logisch want het gaat om resultaat gestapeld op resultaat.

Dát is waar het om gaat, bij het Meer Moed instituut: om een permanent (voor altijd, dus!) veranderde levenshouding.
Leven is leren, groeien, veranderen, steeds meer jezelf worden.
Je eigen innerlijke schatten ontdekken en benutten.
Je bent tenslotte een mens: als een mijn vol edelstenen van onschatbare waarde.
Prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.