Hoezo moed?

Moed is geloven in jezelf. Moed is zelfvertrouwen in actie.

Met moed kom je in je energie en haal je het beste uit jezelf. Moed is dus een echte ‘mensbevrijder’: want als je moediger wordt gebruik je je meest belangrijke levenskracht. Daardoor zul je meer in jezelf gaan geloven, meer zelfvertrouwen krijgen, meer optimistisch worden en creatiever de dingen aanpakken.

Op die manier zul je ook minder last van ‘zorgen’ hebben. Bezorgd zijn,
‘o jee, hoe moet dat nou…?’-gevoelens met je meedragen, is een echte energievampier: dat vreet energie. En bij een moedige levenshouding hoort een realistische en optimistische kijk op de dingen: ‘Op de een of andere manier lukt het me vast wel weer’.
En bovendien zul je meer in het heden leven en zowel het verleden als de toekomst niet onnodig belangrijk maken. Je zult genieten van je successen, en de dingen die soms minder goed uitpakken zul je zien als een onvermijdelijk bijproduct van actief bezig zijn, en…. ook daarvan weer leren.

Je krijgt zo meer plezier in je leven en betere relaties met de mensen om je heen.

Meer moed is geen tovermiddel waardoor al je problemen ineens verdwijnen, en je wordt ook niet ineens ‘een ander mens’ – wie zou dat ook echt willen? Nee, moediger worden gaat het best in kleine stappen, door het uitbreiden van je bestaande eigenschappen maar vooral door nieuwe dingen te oefenen. En meer moed brengt je steeds meer in beweging, in de richting die bij jou past, en alleen op die manier kun je jouw talenten en groeimogelijkheden – die je hebt meegekregen – ontwikkelen.

En merken dat je groeit is het beste dat je kunt beleven.

Met meer moed verhoog je de kwaliteit van je leven.